vraag stellen

Veelgestelde vragen

    01. Prijs zonnepanelen?

    Overweegt u om over te stappen op zonne-energie, maar vraagt u zich af wat de kosten zijn? Het goede nieuws is dat de installatie van zonnepanelen de afgelopen jaren betaalbaarder is geworden. In feite kost een gemiddelde installatie met 12 zonnepanelen ongeveer €5000. En dat is niet alles - u kunt dit bedrag terugverdienen in ongeveer 6-7 jaar!

    Berekening van uw investering in zonnepanelen

    De kosten van uw investering in zonnepanelen hangen af van de grootte van de installatie. Hoewel elk aantal panelen mogelijk is, is het relatief duur om minder dan 6 panelen te installeren. Om uw investering te berekenen, kunt u een eenvoudige formule gebruiken:

    (Totale kosten van de installatie - Teruggave BTW) / Jaarlijkse energiebesparing = Terugverdientijd in jaren

    U kunt de terugverdientijd verkorten door BTW terug te vorderen, dus zorg ervoor dat u dat meeneemt in uw berekening.

    Wat omvat een zonne-installatie?

    Een zonne-installatie bestaat uit drie hoofdonderdelen: zonnepanelen, een omvormer en bij voorkeur een monitoringssysteem om de opbrengst bij te houden (meestal inbegrepen bij de omvormer).

    Bij de aanschaf van een zonne-installatie is het belangrijk om goed op de garantie van de zonnepanelen, de omvormer en de installatie zelf te letten. Het is ook belangrijk om te controleren bij wie u terecht kunt als er problemen zijn. Kies een leverancier waar u vertrouwen in heeft, want onafhankelijke garantieclaims van een fabrikant uit China kunnen lastig zijn.

    Investeren in zonnepanelen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Dus als u uw ecologische voetafdruk wilt verkleinen en geld wilt besparen op de lange termijn, overweeg dan om over te stappen op zonne-energie.

    02. Soorten zonnepanelen?

    Er zijn verschillende soorten zonnepanelen beschikbaar op de markt, waaronder polycrystalline en monocrystalline panelen, die beiden uit siliconen worden gemaakt. Polycrystalline panelen zijn gemaakt van meerdere siliciumkristallen die samensmelten tot één paneel. Ze hebben een blauwe tint en zijn iets minder efficiënt dan monocrystalline panelen.

    Monocrystalline panelen daarentegen zijn gemaakt van één siliciumkristal, wat resulteert in een uniforme uitstraling en hogere efficiëntie. Ze zijn meestal zwart van kleur, waardoor ze minder opvallen op daken.

    De efficiëntieverschillen tussen de twee soorten panelen zijn echter klein, en de keuze hangt uiteindelijk af van persoonlijke voorkeur en budget. Polycrystalline panelen zijn over het algemeen goedkoper dan monocrystalline panelen, maar met een gelijke opbrengst en garantie kunnen ze betere waar voor je geld bieden.

    Zonnepanelen zonder kader, ook wel frameless panelen genoemd, hebben een strak uiterlijk en er kan geen vuil tegen het frame ophopen. Ze zijn echter over het algemeen duurder dan ingelijste panelen en zijn mogelijk niet geschikt voor alle installatietypen.

    Bij het kiezen van zonnepanelen zijn andere factoren zoals de grootte van het systeem, het merk en de garantie, en de kwaliteit en locatie van de installatie ook belangrijk om in overweging te nemen.

    03. De duurzaamheid van zonnepanelen is cruciaal voor hun prestaties?

    Het is noodzakelijk om zonnepanelen van superieure kwaliteit aan te schaffen en vrij van defecten. Voor een beter begrip van de normen van de kwaliteit van zonnepanelen wordt verdere lectuur aanbevolen.

    Bij het beslissen welke zonnepanelen te kopen, moet men prioriteit geven aan het controleren van de garantie voor zowel de panelen als de omvormers.

    Niet alleen draagt het gebruik van zonnepanelen bij aan het besparen van energie, maar het draagt ook bij aan het welzijn van het milieu. Het belang van duurzaamheid in het productieproces van zonnepanelen kan niet worden overschat, omdat het essentieel is om rekening te houden met het welzijn van zowel de werknemers als het milieu van de fabrikant en leveranciers.

    04. Geschiktheid van uw Dak voor Zonnepanelen?

    Het bepalen van de haalbaarheid van zonnepaneelinstallatie op een plat of hellend dak kan worden geleid door de volgende principes.

    Inclinatiehoek: De inclinatiehoek van de panelen heeft een directe invloed op hun efficiëntie. Optimum resultaten kunnen worden behaald bij een hoek van ongeveer 35 graden. Er kan echter een marginaal verlies in efficiëntie worden verwacht bij een steilere of minder steile plaatsing, meestal niet meer dan 10%. Daarom kan een hoek van 60 graden (voor een hellend dak) of 20 graden (voor een plat dak) nog steeds rendabele resultaten opleveren.

    Oriëntatie: Voor de hoogste jaarlijkse opbrengst moeten zonnepanelen idealiter naar het zuiden gericht zijn. Niettemin bieden (zuid-)oostelijke en (zuid-)westelijke oriëntaties nog steeds rendement, zij het met een 5-15% lagere opbrengst. Bovendien kan het plaatsen van zonnepanelen oost-west extra voordelen bieden. Het is echter niet aanbevolen om zonnepanelen op een hellend dak te installeren dat naar het noorden is gericht, tenzij de return on investment geen kritieke factor is.

    Ruimte: Een hellend dak maakt het mogelijk om panelen dichter bij elkaar te plaatsen dan een plat dak. Een kleinere inclinatiehoek op een plat dak maakt het mogelijk om meer panelen te installeren. Het kiezen voor 'oost-west' panelen plaatsing resulteert in minder schaduw op aangrenzende rijen. Een minder steile plaatsing vereist ook minder zware ballast op het platte dak. Soms kunnen niet-standaard afmetingen nuttig zijn voor zonnepanelen.

    Schaduw: In gevallen waarin een dak gedeeltelijk in de schaduw ligt, is het raadzaam om micro-omvormers of power optimizers te overwegen. Deze technologie zorgt ervoor dat de beschaduwde panelen de efficiëntie van de overgebleven panelen die direct zonlicht ontvangen, niet nadelig beïnvloeden.

    05. Zonnepanelen installeren?

    Bij het installeren van zonnepanelen is het van cruciaal belang om de exacte locatie te bepalen waar ze geplaatst zullen worden, evenals het aantal panelen dat in de beschikbare ruimte past. Een ervaren leverancier of installatiebedrijf kan de optimale plaatsingsplanning vaststellen via berekeningen op afstand of ter plaatse inspectie.

    Bij het vergelijken van verschillende offertes is het af te raden om de beslissing uitsluitend op basis van prijs te nemen. In plaats daarvan is het raadzaam om eerst te bepalen welk voorstel het meest zorgvuldig is opgesteld en om de onderliggende aannames van de provider zorgvuldig te evalueren. Bovendien is het belangrijk om te controleren of nevendiensten, zoals de installatie van een extra groep in de meterkast, in de prijs zijn opgenomen.

    Tot slot is het aarden van de zonnepanelen van het grootste belang. Om de veiligheid te waarborgen en de efficiëntie van de uitvoer te maximaliseren, is het van cruciaal belang om de diensten van een professionele installateur in te schakelen voor de installatie van zonnepanelen.

    Workers

    24 Years Experience Workers

    Aliquam faucibus, odio nec commodo aliquam, neque felis placerat dui, a porta ante lectus dapibus est. Aliquam

    our work process

    Contact us today to learn more about the partners we work with, or for more information
    regarding our process and services. We appreciate your consideration.

    01 Project Planing

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidun

    02 Research & Analysis

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidun

    03 Contract & Install

    Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidun
    X